BHV Vlam
BRN Brandbeveiliging bhv training

Nazorg bok calamiteiten

Een traumatische ervaring kan in iedere organisatie voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn bedrijfsongevallen, agressie en rampen. Vaak blijft het bij kleine incidenten, maar soms is een situatie zo heftig dat medewerkers hier onder kunnen gaan lijden. Traumatische ervaringen op het werk kunnen veel impact hebben, ook in de thuissituatie. Ieder mens is anders en reageert anders.

Signalen van traumatische ervaringen:

  • Stressreacties, zoals nare herinneringen aan de gebeurtenis
  • Slaapproblemen
  • Prikkelbaarheid en boosheid
  • Concentratieproblemen
  • Lichamelijke klachten

Toch verloopt het verwerkingsproces meestal volgens vaste patronen. Dat biedt mogelijkheden. Kies voor goede preventie en nazorg. Zodat een traumatische ervaring niet kan uitmonden in een posttraumatische stress stoornis (PTSS).

Wij van BRN Brandbeveiliging zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personeel die een traumatische ervaring hebben opgedaan. Wij kunnen ook de BedrijfsOpvangTeams trainen, ondersteunen en begeleiden. Onze medewerkers hebben veel expertise in traumaverwerking en hebben het vermogen om zich in te leven in de doelgroep. Door onze ervaringen hierin kunt u onze werkwijze het beste omschrijven als deskundig, betrouwbaar en praktijk gericht. 

Bent u geïnteresseerd in een van onze trainingen?