BHV Vlam
BRN Brandbeveiliging bhv training

Ontruimingsoefening & plan

Bedrijven die verplicht zijn tot het hebben van een ontruimingsplan, dienen dit plan regelmatig te oefenen door middel van een ontruimingsoefening. Dit is tevens bedoeld om de BHV-organisatie te oefenen. Bij een ontruimingsoefening wordt in ieder geval een deel van het gebouw ontruimd en wordt de alarmering en het optreden van de BHV-organisatie geoefend.

Het resultaat van elke ontruimingsoefening moet worden vastgelegd (deze dient als bijlage in het ontruimingsplan of in het gebouwlogboek aanwezig te zijn). Wij van BRN Brandbeveiliging kunnen voor u het ontruimingsoefeningen en een ontruimingsplan verzorgen. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen kan er in een gebouw toch brand ontstaan. Al snel ontstaat er dan een levensbedreigende situatie, vooral door de grote rook en hitteontwikkeling. Iedereen moet zo snel mogelijk het gebouw verlaten. In het ontruimingsplan staat wie welke actie moet ondernemen in geval van calamiteit. 

Het bevat taken en instructies en tekeningen van de vluchtwegen. Ook kunt u snel en overzichtelijk zien waar de blusmiddelen en nooduitgangen zijn. BRN Brandbeveiliging kan de ontruimingsoefening naadloos laten aansluiten op het ontruimingsplan. Een ontruimingsplan moet zo opgesteld zijn dat de brandweer dit kan toetsen. Een ontruimingsplan van gebouwen is verplicht volgens de bouwverordening, de Arbowet en het Arbobesluit. Dus vraag uzelf eens af of uw bedrijf wel zo brandveilig is.

Bent u geïnteresseerd in een van onze trainingen?