BHV Vlam
BRN Brandbeveiliging ehbo trainingen
BRN Brandbeveiliging bhv trainingen
Brandprotectie
BRN Brandbeveiliging blusmiddelen

Sluit alle binnendeuren voordat je gaat slapen!

sluit binnendeuren voor het slapen

We begrijpen dat je deuren binnenshuis graag openhoudt in verband met ventilatie gedurende de nacht. Echter is dit onverstandig en onveilig. Stel dat er brand uitbreekt, dan zorgen gesloten binnendeuren ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Hierdoor is je kans om veilig te vluchten aanzienlijk groter.  

Meubels, tapijt, gordijnen en behang zijn materialen die ervoor zorgen dat brand en rook razendsnel kunnen uitbreiden. Door het inademen van rook krijgt je lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Sluit dus je binnendeuren voordat je gaat slapen!

Bekijk hier een video over hoe rook zich door een woning verspreidt. Alle ruimtes hebben de binnendeur open, alleen de deur van de kinderkamer is dicht. En dat is een enorm verschil. Bekijk het zelf: https://www.youtube.com/watch?v=jLfvHIsPyqM&feature=youtu.be

Rookmelders redden levens
In 70% van de woningen hangt een rookmelder in huis. Van dit aantal werkt helaas maar 45%. Daarnaast hangt slechts 35% op de juiste plek. Het is een kleine moeite om rookmelders te plaatsen op de juiste plek en te zorgen dat ze werken. Rookmelders redden echt levens en zijn dus super belangrijk!

Tip: hang rookmelders op in alle ruimten waar brand kan ontstaan en in de ruimtes waar mensen liggen te slapen!

Meer informatie?
Heb je een vraag over bovenstaande informatie? Neem gerust contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u vragen?